Fibonacci tactiek

fibonacci tactiekRoulette tactieken zijn er in tientallen of zelfs honderden verschillende varianten. Mensen proberen dan ook al honderden jaren manieren te verzinnen om meer te winnen met het kansspel. Soms is een tactieken speciaal voor roulette bedacht. Andere keren bestond de bron van inspiratie al langer en is aan de hand hiervan een strategie ontstaan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Fibonacci tactiek. Deze is gebaseerd op een wiskundige formule die al lang bestond voordat deze bij het gokken werd toegepast. Het is een reeks getallen bedacht door de Italiaanse wiskundige Fibonacci. Deze man bedacht de formule om de groei van verschillende dingen in de natuur te berekenen. Zo wordt de reeks van Fibonacci onder andere gebruikt om de groei van een populatie konijnen, een bloem of vrucht te voorspellen. Pas later is iemand op het idee gekomen om hier voordeel mee te doen tijdens het spelen van roulette.

De reeks van Fibonacci

getallenreeksDe basis van deze roulette tactiek is dus de reeks van Fibonacci. Een reeks getallen die steeds groter wordt. Ook bij het spelen van roulette zal je dus steeds hogere inzetten plaatsen. Mits je verliest. De gedachte achter deze strategie is namelijk dat je een hogere inzet plaatst wanneer je een ronde hebt verloren. De doelstelling hiervan is uiteraard het verlies van eerdere rondes goedmaken. Hoe hoog de inzet moet zijn dat bepaal je aan de hand van de reeks getallen die we hier zullen beschrijven. Zoals gezegd kan je deze onder andere gebruiken voor het voorspellen van de groei van een populatie konijnen. Hoe verder je in de reeks komt, hoe sneller de groei bij iedere stap zal zijn. In het begin komt dit echter langzaam op gang. Wanneer je genoeg weet te winnen dan is het ook niet nodig om megabedragen in te zetten.

Uitleg van de tactiek

Om je een uitleg van de tactiek te geven is eigenlijk simpelweg uitleggen hoe de reeks getallen, bedacht door Fibonacci, wordt bepaald. De originele reeks begint altijd met de getallen 0 en 1. Het volgende getal bepaal je door de twee getallen die daarvoor staan bij elkaar op te tellen. In dit geval is het volgende getal dus 0 + 1 = 1. De berekening blijf je uitvoeren en daarmee kan je een oneindig lange rij creëren. Hieronder zie je een voorbeeld.

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946.

Wat je bij het spelen van roulette doet is een inzet plaatsen gelijk aan het eerste getal. De nul kunnen we in dit geval dus overslaan. De eerste ronde zetten we 1 unit in. Laten we voor het gemak hier 1 euro van maken. Wanneer je de ronde winnend weet af te sluiten, blijven we bij dezelfde inzet. Verlies je echter dan wordt de inzet het volgende getal uit de reeks. Opnieuw 1 euro dus. Na weer een verlies, is het volgende getal een 2. We zetten nu dus 2 euro in. De inzet wordt zo steeds hoger tot het moment dat we weer gaan winnen.

Tactisch roulette voorbeeld

tactisch rouletteMet de Fibonacci tactiek roulette spelen is een manier om ervoor te zorgen dat je altijd voor winst gaat. Iedere keer wanneer je verliest zal je namelijk steeds iets hoger gaan inzetten om je eerdere verlies goed te maken. Om ervoor te zorgen dat je geen mega hoge bedragen in hoeft te zetten spelen we op inzetmogelijkheden met een hoge kans om te winnen. Bijvoorbeeld een inzet op rood of zwart. Daarmee speel je bijna 50% van de mogelijke uitkomsten en heb je ook ongeveer deze kans op winst. Wat we hiermee voor elkaar willen krijgen is dat je niet op het einde van de reeks getallen uitkomt die we hierboven hebben vermeld. Je wilt immers niet 10946 euro op een enkele ronde roulette inzetten. Blijf dus bij de inzetmogelijkheden die je ongeveer 50% kans om te winnen geven.

Twee manieren van toepassen

Er zijn twee manieren waarop je deze tactische speelwijze kunt toepassen. Het verschil zit hem in wat je doet na een ronde winst. Na een verliezende ronde is het duidelijk wat de tactiek voorschrijft. Dit is namelijk steeds het volgende getal in de reeks inzetten. Overigens staan de getallen voor units en bepaal je zelf hoeveel een enkele unit waard is. Wanneer je een groot budget hebt om mee te gokken dan kan je ook beslissen om elke unit 2 euro of zelfs 5 euro waard te maken. Bij een klein budget kan je hier ook 10 cent per unit van maken. Wat je doet na een winnende ronde is wat de twee manieren van toepassen bepaalt. Sommige mensen gaan in dit geval namelijk terug naar het begin van de reeks getallen en beginnen weer opnieuw. Andere mensen kiezen er echter voor om na winst slechts een enkele stap terug te gaan in de reeks.

€250 + 100 FS